Loading...

Mac de Roode

Trombonist
0/5.0Waardering
Opslaan
Talen die ik spreek
Geen talen toegevoegd
Contactgegevens
Contactgegevens niet toegevoegd

Een korte introductie

Biografie Mac de Roode

Opleidingen :

– Met trombone begonnen op de Muziekmavo
Van Rotterdam.

– Gestudeerd aan de conservatoria van zowel
Rotterdam als Utrecht, lichte muziek. Ook 3 jaar aan de
Schumann Academie gestudeerd.

Werkervaringen :

– In diverse jazzformaties gespeeld, waaronder de Rhythm&Blues-formatie “Rude Interlude” onder leiding van Peter de Vries, “Het Danssalon Orkest” (bekend van tv-optredens bij het praatprogramma van Gert Berg, eind jaren ’80), het “Barend Petersen Sextet” en Eleonora’s Holiday, de jazzband van Arie Kuit. Verder allerlei Bigbands.

– Op het gebied van Caribische en Zuid-Amerikaanse muziek begon dat eind jaren ’90. Bij diverse Surinaamse bands gespeeld zoals “The Indian Express” (3 maal tour Suriname). Ook in grote Braziliaanse bands gespeeld begin 2000, Bora Bora en een Braziliaanse Dansgroep, “Aquarella do Brasil”, waar een begeleidingsband bij zat en waar ik de melodie tot mijn rekening nam (tour Signapore). Een Caribische band waarin ik in het verleden mee heb gespeeld is “Axioma”. Daarmee heb ik op een aantal grote podia gestaan.

– Wat betreft (straat-)theater heb ik in 2002 als vaste invaller bij D.E.E.E.F (De Enige Echte Efteling Formatie) gespeeld, een gezelschap met 3 professionele acteurs.

– Heden: Momenteel ben ik vooral veel bezig in de blazerssecties van een paar Soul/Funk Coverbands, zoals de bands “Colibri” en “Soulfuzion” en speel ik in een Cumbiaband met een eigenzinnige bezetting genaamd “Yacumba”

– In de Jaren 2000 ook een aantal Jazz-Workshops gehouden, in Binnen-en Buitenland.

– Ik geef trombone-les aan huis.

Deze Biografie 2 januari 2019 bijgewerkt